Túrós-baracklekváros isler

Volt itthon egy kis túró, gondoltam kicsit megvariálom vele a hagyományos islert. Meg nyáron főztem pár üveg sárgabarack-lekvárt, így novemberben épp ideje volt már csökkenteni a készletet.

Hozzávalók (kb. 25 darabhoz)

Linzer

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dk porcukor
  • 1 db tojás

Töltelék

  • 20 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • Baracklekvár

Csokoládémáz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg kókuszzsír

Elkészítés

Linzer

A lisztet, a vajat és a porcukrot összemérjük, majd robotgéppel morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük, amíg össze nem áll. Egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék

A túrót, a tejfölt, a cukrot és a citromhéjat késes robotgépben krémes állagúra összedolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrókrémmel.
A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük

Összeállítás

A megdermedt tölteléket habzsákba töltjük, és a linzerkorongok (felének) szélére nyomjuk, úgy, hogy középen maradjon hely a baracklekvárnak:

Linzerkarikák túrótöltelékkel

A középen maradt helyre baracklekvárt kenünk:

Linzerkarikák túróval és baracklekvárral

A linzerekre ráhelyezzük a másik korongot, majd egy órára hűtőbe tesszük.

Bevonás

A csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk. Az islereket kivesszük a hűtőből, félig belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd rácsra helyezzük dermedni.